Logo Found & Baker

Kasteel Le Saulchoir te Celles

€ 1.395.000

Kasteel Le Saulchoir 

In Celles nabij Kortrijk bevindt zich deze unieke eigendom met kasteel, feestzaal en conciërgevilla/hoeve op 4,3 hectare. Het statige gebouw staat fier in het midden van een prachtig park omringd met bomen. 

Het kasteel dateert van 1880 en werd gerenoveerd in 1977. De feestzaal werd bijgebouwd in 1978. Een gedeelte van het kasteel wordt gebruikt voor privé-bewoning en een deel als feestzaal. 

Het privé-gedeelte situeert zich op de eerste en tweede verdieping en bestaat uit een grote lichtrijke  keuken met eetplaats, een bibliotheek, een salon/living, meerdere slaapkamers, 2 badkamers, een douchekamer en een bureauruimte. De privé-vertrekken zijn wat gedateerd, maar hebben veel charme door de mooie lichtinval, de bijzondere architectuur met torenkamers en het prachtige uitzicht op de tuin en de vijver. Er is een grote zolderruimte over het volledige pand.
De feestzaal is goed onderhouden en bestaat uit verschillende zalen, met een maximum capaciteit van 250 zitplaatsen of 700 staanplaatsen.
Zowel het kasteel als de feestzaal zijn volledig onderkelderd. Deze kelders omvatten verschillende ruime bergruimtes, de volledig geïnstalleerde industriële keuken, 7 waterputten met een totale capaciteit van 80.000 liter, de stookruimte, koelzones, wijnkelder etc. 

De conciërgevilla/hoeve staat los van het kasteel en vraagt een totale renovatie. De hoeve is opgedeeld in twee aparte woonentiteiten.

Kers op de taart is de mooie parktuin met grote vijver en gezellig wandelpad.

Tevens beschikt het domein over een volledig ommuurde zone die dienst doet als parking met parkeermogelijkheid voor meer dan 140 wagens.

Het is een heel bijzondere eigendom met veel mogelijkheden. Ideaal voor wie op zoek is naar een unieke woning met veel rust en ruimte, voor een combinatie tussen wonen en werk, wellness, zorgwonen, een event- en trainingcenter of voor wie de uitbating wil verder zetten als feestzaal voor exclusieve trouwfeesten. 

Alle noodzakelijke vergunningen en attesten zijn aanwezig.

 
lees meer...

Eigenschappen

Grondoppervlak 40300 m2
Bouwjaar 1880
Slaapkamers/badkamers 5 / 3

Algemeen

Referentie BFK1119

Bebouwing

Bouwjaar 1880
Renovatiejaar 1977
Grondoppervlakte 40300 m²
EPC waarde 450 kWh/m²

Comfort

Aantal slaapkamers 5
Aantal badkamers 3
Dubbel glas Ja
Dressing Ja

Overige info

Tuin Ja
Oriëntatie tuin Z
Garages 2

Ruimtelijke ordening

Voorkooprecht op dit goed Nee

Bekijk onze video

Formulier